Blackberry Tartlets ( Tartelettes aux Mûres)

BlackberriesMiniTarts

Yesterday afternoon, my girls and I went for picking wild blackberries, which can find a few steps from our house. At first, I’m pretty skeptical, thinking that with the rain of recent days, we will probably not find anything, but we leave anyway to walk around with a large empty water bottle that will most later as a compartment for the blackberries.

Finally, we found, not much, but enough to fill 1/4 of the bottle ! not bad, right?

Since it is not enough to make sorbet or ice cream and I do not have any more biscuits needed to make trifle, so here is a new recipe that i created, so we can all enjoy them together…..

So to make these tarts, just mix:

75g sugar + 2 pots petits suisses natures + 1 egg + 25g flour

Line a tart pan with the shortcrust pastry (but I used the muffin pan, as there were 12 holes and all the ingredients are in the exact amount to 12 tarts !!)

Put on each hole 2-3 tsp cream, then at the end add blackberries, bake for 35 mnt in a preheated oven at th.180 ° C

 

Hier, mes filles et moi, somme allée faire la cueillette de Mûres sauvages, que l’on peut trouver en quelques pas de la maison. Au début, je suis assez sceptiques, pensant qu’avec la pluie de ces derniers jours, on va sans doute n’en trouve rien du tout, mais nous partons quand même pour se promener avec une grande bouteille d’eau vide qui servira plus tard comme compartiment pour notre cueillette.

Finalement, on en a trouvé, pas énormément, mais assez pour remplir 1/4 d’une bouteille de 2 litres ! pas mal, non ?!

Puisque ce n’est pas assez pour en faire de sorbet ou glace et je n’avais pas non plus de biscuits nécessaires pour en faire de trifle, alors voici une nouvelle recette, réaliser pour que l’on peut tous profiter ces mûres…

Alors, pour faire ces tartelettes, il suffit de mélanger :

75 gr sucre + 2 pots de petits suisses natures + 1 oeuf + 25 gr de farine

Tapisser un moule tartelettes avec la pâte sablées( mais moi j’utilisais le moule de muffin, car il y avait 12 trous et tous les ingrédients sont en quantité exacte pour faire 12 tartelettes !! )

Mettre sur chaque trou 2 à 3 c.a.c de la crème, puis à la fin rajouter des mûres, enfourner pendant 35 mnt dans un four préchauffer th.180°C

 

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